OTKRIJTE ČUDESA CRNE GORE

Crna Gora je zemlja planina i mora, sa jedinstvenom mješavinom bogatog kulturno-istorijskog nasljeđa i aktuelnih trendova. Poznata je po mnogim atrakcijama i svakom pojedincu nudi savršeno iskustvo i osjećaj slobode. Pet nacionalnih parkova, najdublji kanjon Evrope, najstarije maslinovo drvo koje još uvek daje plodove, stari gradovi čiji temelji datiraju čak iz V vijeka p. n. e, predstavljaju samo dio čudesa naše male države. Svaki region je na svojstven način privlačan i nudi tajanstvena mjesta gjde priroda odiše ljepotom, samo trebate da nam ukažete povjerenje i mi ćemo Vas odvesti do njih.

NA VRHOVIMA PLANINA

Crnogorski sjever predstavlja mjesto za beskrajnu planinsku avanturu. Izuzetna priroda - sakrivena u Nacionalnim parkovima Durmitora, Biogradske gore i Prokletija, predstavlja destinaciju za sve aktivnosti od planinarenja i kanjoninga do raftinga. Ne treba zaboraviti uzbudljive jeep safari i quad ture ili vožnju motornim sankama kroz skrivene puteve planina. Ovaj region, sa skijaškim centrima Žabljak i Kolašin i okolnim selima nudi izuzetnu priliku da se iskusi domaći način života. Nijedan dolazak u Crnu Goru nije kompletan doživljaj ako se ne posjeti sjever i planine o čemu svjedoči i sami naziv naše zemlje.

NA VALOVIMA JADRANSKOG MORA

Bilo da tražite luksuzne hotele, jedinstveno gastronomsko iskustvo ili samo jednostavnu šetnju pored mora, gradovi na crnogorskom primorju sigurno će vas zavesti svojim šarmom, raznolikošću i mediteranskim vazduhom. Od Ulcinja (koji je nekada bio piratski grad, a danas sa plažom od 14km predstavlja oazu opuštanja i mira za turiste), Bara (grad bogat istorijskim spomenicima, sa novim, modernim gradskim centrom, lukom i hotelima), Budve (koja predstavlja turističku metropolu Crne Gore, koja pokriva područje od Buljarice, preko Petrovca i Sv. Stefana, do plaže Jaz), preko Tivta (grada sa najsavremenijom marinom - Porto Montenegro), Kotora (zaštićen od strane UNESCO-a kao dio svjetske kulturne baštine), do Herceg Novog (neodoljivi turistički grad, bogat zelenilom, cvijećem, stepenicama i prelijepim istorijskim strukturama), svaki grad priča sopstvenu priču. Ovaj dio Jadranskog raja idealan je za jedrenje i krstarenje, za sve vodene sportove, ribolov, za opuštanje i provod.

IZMEĐU PLANINA I MORA

U srcu Crne Gore skriva se urbani centar - glavni grad Podgorica na čiji domak počiva prijestonica Cetinje. Nije lako odlučiti koja vrsta aktivnosti je privlačnija u ovoj oblasti: posjeta najvećem vinogradu u jednom komadu u Evropi i degustacija vina, posmatranje ptica na Skadarskom Jezeru koje je najveće jezero na Balkanu, krstarenje veličanstvenom rijekom Crnojevića ili obilazak istorijskih i kulturnih spomenika naše zemlje... Kombinacija relaksacije i adrenalina sa bogatom gastronomskom ponudom probudiće sva Vaša čula.